Korona ahdistus

Olimme juuri oppineet uuden ahdistuksen lähteen, ilmasto ahdistuksen, kun korona iski päälle. Maailmamme pysähtyi Suomessa muutamassa päivässä, kaikki suunnitelmat menivät uusiksi, Uusimaa eristettiin ja kaikki seurasivat nousevia tartuntalukuja. Olimme kaikki pitkään järkyttyneitä mutta järkytyksen tilalle alkoi hiipimään ahdistus ja pelko. Nämä tuntee ovat täysin oikeita tilanteeseen nähden. Nyt Suomessa on tilanne hyvä, ehkä parempi kuin kukaan olisi uskonutkaan synkimmillä hetkillä. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tuo helpotusta ahdistuksen ja pelon tunteisiin. Ilmasto katastrofista on puhuttu vuosikymmeniä ja se alkoi vasta viime aikoina näkyä konkreettisti ympäri maailmaa ja Suomessa. Korona saapui viikossa. Nyt jo muistellaan missä olit ja mitä suunnittelit kun korona saapui Suomeen. Omaa pahaoloa ja ahdistusta voi helposti aliarvioida tilanteessamme, jossa globaalit ongelmat vyöryvät ylitsemme. Näin ei kuitenkaan pidä tehdä. On hyvä keskustella, pohtia asioita muiden ihmisten kanssa, vaikka se monestivoi tuntua jo saman vanhan toistolta. Kirjoittaminen ja lukeminen tuovat myös apua. Monet ihmiset ovat alkaneet myöskin piirtämään ja maalaan ja näin purkaneet ahdistustaan ja ajan tumaa epävarmuutta.

LOGOTERAPIASTA

Viktor E. Frankl pohtii logoterapiassaan kysymyksiä, joita jokaiselle meistä tulee jossain vaiheessa elämää vastaan. Monesti kysymykset elämän mielekkyydestä, arvoista, merkityksestä ja tarkoituksesta heräävät kohdattaessa elämän muutoksia. Muutokset voivat olla positiivisia tai negatiivisia, suuria tai pieniä. Valmiita vastauksia ei kuitenkaan ole, vaan logoterapia auttaa vastauksien etsimisessä. Logoterapiaa voi kuvata ennemmin elämän mittaiseksi kasvatukseksi ja kehitykseksi kuin perinteisesti ymmärretyksi terapiaksi. Vuorijonoharjoituksen tarkoitus on etsiä jokaisen omia arvoja ja arvostuksia elämässä.

Humanistisena ja elämänmyönteisenä logoterapiasta on apua erilaisissa elämänvaiheissa ja -tilanteissa, kriiseissä ja kohtaloniskuissa, elämän tarkoituspohdinnoissa sekä ihmisenä kasvun ja ammatillisen kehittymisen prosesseissa.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s